Австрийската полиция задържа българин, превозвал мигранти. Той е шофирал специално преустроен микробус

...
Австрийската полиция задържа българин, превозвал мигранти. Той е шофирал специално преустроен микробус
Коментари Харесай

„Пътуване в абсолютно нечовешки условия“: Българин е арестуван за трафик на мигранти в Австрия

Австрийската полиция задържа българин, превозвал мигранти. Той е карал специално преустроен микробус с три двойни етажа, прикрепени към дъното, в които е  превозвал бежанците.

Снимка: Getty Images

Модификациите на пода на автомобила в началото не били видяни от служителите на реда. Едва след сигнал от очевидец те съумели да проследят микробуса. След като разпитали петимата сирийци на възраст сред 16 и 50 години, проверяващите най-сетне разкрили двойното дъно.

 „ Триъгълник на гибелта “: Десетки мигранти свършват в анонимен гроб на турско-българската граница (СНИМКИ) Светът 5 мин. „ Триъгълник на гибелта “: Десетки мигранти свършват в анонимен гроб на турско-българската граница (СНИМКИ)  Пътят на бежанците: В пограничните села маршрутите на мигрантите се знаят на пръсти Тази сутрин 4 мин. Пътят на бежанците: В пограничните села маршрутите на мигрантите се знаят на пръсти  Румънски граничари хванаха мигранти, транспортирани от българин Светът 1 мин. Румънски граничари хванаха мигранти, транспортирани от българин  След европейска заповед за арест: Защо Гърция желае да съди българин за трафик на мигранти? Тази сутрин 1 мин. След европейска заповед за арест: Защо Гърция желае да съди българин за трафик на мигранти?  „ Триъгълник на гибелта “: Десетки мигранти свършват в анонимен гроб на турско-българската граница (СНИМКИ) Светът 5 мин. „ Триъгълник на гибелта “: Десетки мигранти свършват в анонимен гроб на турско-българската граница (СНИМКИ)  Пътят на бежанците: В пограничните села маршрутите на мигрантите се знаят на пръсти Тази сутрин 4 мин. Пътят на бежанците: В пограничните села маршрутите на мигрантите се знаят на пръсти  Румънски граничари хванаха мигранти, транспортирани от българин Светът 1 мин. Румънски граничари хванаха мигранти, транспортирани от българин  След европейска заповед за арест: Защо Гърция желае да съди българин за трафик на мигранти? Тази сутрин 1 мин. След европейска заповед за арест: Защо Гърция желае да съди българин за трафик на мигранти?

„ Пътуване в безусловно безчовечен условия “ – това демонстрира образно полицейски чиновник, който показва по какъв начин транспортираните са лежали в пригодените кафези, тъкмо до задвижващия вал и ауспуха, единствено на сантиметри над пътя.

Трите двойни етажа са били прикрепени към долната част на влекача на автомобила благодарение на въже за евакуиране. „ Начинът, по който е преустроен автомобилът, допуска, че това не е единственият автомобил, който е бил хидравлично преустроен “, съобщи представителят на полицията Йохан Баумшлагер, представен от Българска телеграфна агенция.

Петимата сирийци са платили от 5000 до 6000 евро на човек за транспорта. Те не са подали молба за леговище в Австрия. Твърди се, че след разпита са траяли пътя си към Германия. Шофьорът на микрубса е 36-годишен българин. Той е задържан и също разпитан.

Снимка: iStock

„ Той призна за незаконния транспорт. Заяви също, че с този преоборудван автомобил е пътувал до Австрия няколко пъти месечно “, допълниха от полицията. Иззетият автомобил ще бъде бракуван след осъществяване на съдебномедицинска експертиза.

Броят на хората, които влизат незаконно в Долна Австрия, се е нараснал през първите четири месеца на тази година. За същия интервал броят на хората, които са влезнали в страната благодарение на трафиканти, е намалял доста - от 909 на 219 души. И макар засиления надзор, тази година е задържан единствено един контрабандист, до момента в който предходната година те са били 18. Строгият надзор дава резултат, акцентира полицията.

Снимка: iStock

Оттам регистрират, че фактът, че контрабандистите поставят повече старания, демонстрира, че ограничения като инспекциите по границите и в страната , както и засиленото интернационално съдействие, дават резултат. Високите наказания също са възпиращ фактор, споделя представителят на полицията.

„ Една от последствията от това е, че възнагражденията на контрабандистите са нарастнали неимоверно. Преди година една контрабандна интервенция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, в този момент коства неведнъж повече “, добави гоиворителят на полицията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР